riNdU

esok akan pulang ke kampung
bakal merindui semua ahli keluarga kat sini..

kalau taip nama... ramai sangat...

anda2 yang pernah saya lihat
pasti saya akan rindui..


moga bertemu lagi semester hadapan...




rindu+ sayang kalian ;)

adik ku fillah

terasa sangat nak buat perkongsian ni..
makin lama... hati makin tertaut..
bila makan sama2
tidur sama2..
study x sama2.. pasal saya akak.. depa2 adik..
adik2 yang banyak sangat bagi kenangan dan pengajaran pada hidup ni..
waktu kesedihan.
mereka berempat datang menguatkan..
dengan Izin Allah..
hati makin kasih dan cinta pada mereka..

bermula pagi..
akak..akak... bangun... subuh...
sebelum pergi kelas..
kongsi secawan air untuk sarapan..
kalau x nampak muka sebelum pergi kelas macam x best je..

tengah hari.
akak!! makan!!!
akak! buat air!!!

kalau sempat jemaah sama2.. subhanallah....


kemudian..
ada yang study..
ada yang stado...


asar...
solat sama2..jika diizinkan...
kemudian..
kalau ada makanan ..
makan lagi..
kalau x de..makan angin je....

kadang2 ada request..

akak... nak air.... 0,ov

rehat2...

eh.. awak tidur berapa jam tadi?
`ok... ayat ni..depa dah x berani nak cakap depan den ;p `
pasal..
takut kena marah..
cakap benda remeh temeh...

hahahaha...


dah pukul 6.45....

jom pergi mandi.....


mesti ada pesanan...

`akak mandi kejap2 je..macam subuh tadi ye`
hahahahaha ;p



sama2 bersiap... ke BISA...

menuntut ilmu di BISA
...


balik BISA...

jumpa untuk imarahkan Al-Mulk di blok...
~kalau sempat~


kemudian..

masing2 ambil port untuk study....



tet..tet..tet..tet..

1 meseg received
`akak... dahaga...` --meseg dari adik2...



study jap...

kemudian pergi buat air untuk diri sendiri dan mereka...


akak buat air..awak basuh bekas.. awak masak air ;p




 hehehehe....

sambung lagi study.....

sebelum tidur...

`akak... teman kita nak gi toilet...`


Ya ALlah..sabar je ;p


then.. sebelum saya tidur...

`dik,.. letak minyak angin atas kepala akak.. sakit kepala datang `


then...



sambung lagi study...
gaduh2..
tertidur.....






`akak.. bangun.. subuh2... dah azan dah...`

lepas subuh...

`akak ngantuk la.. akak tidur jap ep..dik kejut nanti`


eeeee..akak ni.. mengaji la... baru hilang ngantuk...


masuk bilik..pisah di persimpangan..

ye jugak........

hmmmmmm.....



this my life now..

dengan insan2 yang sangat di sayangi...


ain...amira...adah...aimi... akak....



bersyukur kerana dipertemukan dengan kalian.....


 akak... adha..amira..ain...




 akak..amira... ain..





aimi...amira.. adah..



my sweet sisters ;)

dAHuLukAn yAnG pEnTinG

exam dah nak dekat...
nak tak nak.. back to my piority..
lalalala..


will do the best..


laptop akan ditutup buat sementara waktu....


diserahkan kepada dia..



hp akan lebih banyak di silent....



maafkan segala kesilapan 


doakan kejayaan saya dunia akhirat


selamat berjuang hanim ;)

rApUh





Opick
Lirik Lagu : Opick - Rapuh
Opick - Rapuh 
detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu



dAi`E.. fLekSiBLeKan DiRimU..

Assalamualaikum wbt...





fuhhh...fuhh... tiup debu.. 
dah lama tak update blog ;)

busy dengan pgrogram untuk Tarbiyah Jasadiyah..
InsyaAllah..

macam2 saya nak share.. sampai saya lupa..

ok..tajuk kali ni.. dai`e fleksiblekan dirimu
memandangkan exam dah nak dekat.
aura exam pun dah mai ni..
jadi.. teringat kelas matematik kurikulum saya
lect saya selalu tekankan pasal fleksibality..
tak kira la..
pada cikgu, PNP, dan macam2 lagi..
fleksibility membawa kepada inovasi dan kreativiti
terus kepada big picture thinking dan bla....bla..bla..
ok..stop pasal math kurikulum jap ;p





pada saya... dai`e pun menuntut perkara yang sama..

FLEKSIBEL


saya menasihatkan diri saya sebenarnya..

untuk terus belajar
masyuk dengan semua orang..

kalau nak jadi dai`e.. pilih mad`u.
berat jugak tu..

sebagai agen agama..
kita kena promote agama kita untuk semua..
dan kita adalah testimoninya!

kalau hasil tarbiyah dari kita agama kita yang memang hebat tu!
kita guna betul2 segala ajaran dan ubat2 hati
segalanya ikut pada kitab panduan Al quran dan As sunnah
hasilnya pasti HEBAT!!


tapi..kalau kita guna lebih kurang
tak ikut panduan
MESTILAH TAK KAN DAPAT IMPAK SEBENAR


DAN SALAH SIAPA???



JAWAB SENDIRI EP....




eh.. dari fleksible gi kat testimoni lak ;p



semalam...
ada kejorhanan balapan dan padang...


sebelum saya masuk bertanding
`tarik tali je pun`
hehehehe


my luvly sis cakap kat saya


`nim.. kita agen Islam.. ape2 kita buat.. kena buat yang yang terbaik..termampu...kita kena hebat dari semua bidang.. sukan!akademik! skil komunikasi! beradab dengan semua orang.. dan semua2 aspek!!! kita kena jadi yang terbaik... bawa nama islam di situ nim... jangan tunjukkan Islam lemah...`




alhamdulillah...
rasa ditarbiyah...

then..

terfikir..

betul gak..

daie kena hebat dari semua perkara... sekecil2 perkara hingga sebesar2 perkara

kerana kita cerminan untuk agama kita

dan jangan sesekali 

membiarkan akhlak kita yang buruk ni

menjadi fitnah pada agama kita..

jangan kita jadi puncanya



satu kisah menarik
bila mana waktu sahabat ambil hadiah...


yang tukang bagi hadiah.,. nak salam
lelaki ajnabi ler...


sahabat ni pula..

dapat emas lagi kot!!

kami masa tu
istighfar dan doa je...

moga2 sahabat ni kuat
dan cari jalan



bila nama dia kena panggil...

kami kat tepi ni pegang tangan...
macam ada 1 kekuatan..

mohon sangat Allah jaga sahabat ni...



last!!!


Allahuakhbar....

sahabat saya tu
letakkan tangan di belakang

tunduk
senyum


subhanallah
Alhamdulillah..

masa tu rasa gembira sangat..

itulah hasil tarbiyah ;)


;) 


dia hebat di padang.,.
hebat di surau..
hebat di kelas..
InsyaALlah...






hebat kerana menjadi agen Islam

kena lakukan yang terbaik untuk Islam

bukan untuk di puji...


Subhanallah...

Alhamdulillah ;)




fleksiblekan dirimu ;)




ni gambar2 yang di snap semalam ;)





cikgu math dengan bakal2 ustazah ;)







sri kenanga yang hijau ;) i like hijau ;p






kanak2 pra yang sangat comel :)





rumah sri dahlia.. naib johan pun kira ok la ep.. alhamdulillah...
ni bersama2 peserta perbarisan..


2 pingat yang dapat semalam.. alhamdulillah ;)






melihat dari jauh ;) dan tersenyum ;)






Islam pasti yang pertama ;)




last but not least..

congrat untuk semua ;)


dan

lihatlah sesuatu dari sudut yang berbeza ;)

out