ku sAngKa kaNan,rUpanYa kiRi

Toktoktok
Ada orang tak??
Tak de kot
Tapi
Nak bagi salam gak
Assalamualaikum.. hehehe
Apa kena dengan kanan kiri ni?
Saya bukan bakal cikgu sains
Heheheh
Nak cerita pasal hari ni..bila mana
Kasut saya tercabut tapak..
Ini bukan kali pertama ye ;p






kisahnya macam ni
sejak minggu lepas..
kasut kuliah saya disebelah kanan

mulutnya dah terbuka macam mulut buaya

heheheh

ok...

saya kata.. sabar dulu la..
duit tak de ni
nak beli kasut sukan untuk big lagi
nak cari sport sandal lagi
mana mau kutip duit ma??

kan best kalau saya ada kat rembau semalam

boleh join kutip duit syiling

75000 ringgit tuh!!!
hehehehe


sedang kusyuk dengar kuliah TITAS tadi
tiba2 rasa ada benda tergantung di kaki kiriku..
ingat apa la...
sekali

kelihatan tapak kasutku di sebelah kiri
sedang tergantung2..
menunggu masa menyembah bumi ;p


sekali...
balik je kuliah.. tup cabut.heheheh


saya tunggu semua classmate balik..baru saya balik

lalu jalan sunyi
blok N,H tu.. hahaha
sampai kat muzium lama.. intai orang kat jalan 
kot2..
ada orang

tunggu jalan lengang.. hahahah
cepat2 jalan ke asrama
dengan keadaan kasut tinggi sebelah..


tengah jalan tu saya fikir

aku ingat... kasut aku ni
kanan akan musnah dulu.. pasal mulut dah ternganga macam mulut buAya...
tapi... dengan tiba2 Allah takdirkan
tapak kasut kiri aku tercabut dulu
jadi confirm2 kasut kiri ni dah rosak
dan lagi confirm
memang kasut ni rosak


subhanallah
aku merancang..Allah juga merancang
dan Allah sebaik2 merancang

semalam aku pergi hospital
aku tengok orang sakit ramai
pada aku
probability untuk mati mesti la dorang
tapi...
sebanrnya
probability aku dan dia sama
1/2 dua
hidup mati ni rahsia Allah

kita mentakbir,Allah mentakdir
pasti takdir Allah yang terhebat..



Gelak2 jugak tengok kasut den tuh

tapi
tengok hikmah Allah nak tegur den
supaya
ingat mati..


out

ps:malam ni nak gi makan dengan dr mahadir,
kasut dah rosak
pakai selipar jepun boleH??
ala... nak kuar tak boleh pasal petang ni ada perjumpaan BIG







hmmm..
gambar..
malam ni lau free i upload ;p 

kU sanGka kAnaN, RupAnYa kiRi

tok3...
Assalamualaikum.. alamak.. arini..
sabaw ajeler..
kenapa???
jom tengok ni ;p

mULakan HaRimu DenGaN iMpiAn!




Assalamualaikum..
tok tok tok.. ada orang tak?
aiiisshh..mestilah tak de.. ngeh3...
ok.. harini cuba tanya apa saya buat lepas bangun tidur?
makan kfc?
roti bakar?
bersenam? 
jemaah subuh kat Bisa?
tak!!!
semua salah
lepas bangun tidur,
saya bangun dari katil la.. nak gi toilet.. ngeh3...

ok... harini
betul, im feel very happy
chewwah..im speak in English???
;p

Saya bangun pada pukul 5.42 pagi harini
Alhandulillah
dapat jemaah dekat Bisa
mujahadah tak kuat
on off je subuh kat Bisa ;(


erk.. pengisian Kulim tadi
aiisshhh..terdiam den
ye la..
kanak2 riang
bila dengar cerita daripada cikgu 
mestilah suka kan??
diam je ;p

si Alim dan Si Kufur
betapa Allah sayangkan kita bila Dia menguji kita..
Dia nak kita merasai nikmat tu di akhirat
kita merancang dan Allah juga merancang,
dan Allah sebaik-baik perancang...



lepas solat subuh kat Bisa tadi
saya rasa.................
SEMANGAT!!!!!! 

WALAUPUN
 hari ini ada subjek yang best..hekhekhek...



hurm...
apa kena mengena post ni dengan tajuk??

tak de ape-ape sebenarnya.. merepek je

tapi..
betul la..
kita kena ada impian
dari impian,,
kita akan buat perancangan...

dari perancangan tu kita akan ada tindakan susulan

dan itulah yang akan membawa kepada perjuangan!!

seterusnya kejayaan!!!!



2 3 menjak ni
saya terpaksa catat semua kerja saya
pasal
nanti saya lupa
kerja banyak sangat... haha

tapi
bila saya tulis
walaupun ada tugasan kena buat... saya rileks je
lepas buat..
kita garis kat buku tugasan tu

bila dah semua terconteng.. 
erm.. macam mana??
contoh?


nota matematik....
latihan matematik
bersihkan bilik
latihan bahasa inggeris
makan hahaah (ni tipu je)
discussiion
file
dan ntah pape lagi ;p



hahahah
faham???

bila tugasan panjang2 tu..
semua dah digaris
maknenye
tugas kita semua dah selesai
seronok
puas hati
dan
Alhamdulillah ;)



tapi kan
bila dah tulis, siap
kertas tu sayang nak buang
kenapa ep???
pasal tu macam kerja kita.. hargai .. kuang3..

alamak...
dah pukul 7.16 pagi
saya kena bersiap ke kelaks

merancang pergi lambat hari ni..
LAMBAT TAK BERMAKNA LEWAT YE ;P



ini impian saya..nak naik kapal terbang.. pi mekah..tapi gambar ni on the way nak gi mesir....bukan saya yang pergi.. tapi sahabat saya yang bagi gambar ni kat saya.. masa transit kat yaman kot.or syiria..senang citer..lupe ;p 
out


biLamaNa niKmat iTu diTariK sEkejap

Alhamdulillah
saya masih lagi dibenarkan menghirup udaraNya
bernafas dengan selesanya..
seminggu dua ni..
saya sangat2 sibuk
jika dulu saya diuji dengan 
KESIHATAN DAN KELAPANGAN
tapi kini
saya dah KEHILANGAN kedua-duanya
erk...
maknenya.. saya tak diuji la??
hehehe
sedang menaip ni
hidung saya tak henti2 bunyi srot3... hehehe
nak jadi cikgu,hingus pun tak kering lagi ;p
batuk pula tiada tanda2 untuk sembuh
my x-rumate cakap..
`hanim..awak batuk,satu blok asrama dengar`
saya gelak je..pasal saya rasa memang betul pun
dah macam2 ubat makan
tapi belum menunjukkan tanda nak baik
dan sekarang
saya agak mogok cakap ;p
tapi nak gak cakap jugak..heheheh

erk..........
tapi saya bercerita ni..bukan kerana merungut
cuma teringat saya punye member dan junior
waktu saya di Kuala Lumpur
dorang berdua dah masuk hospital
salah sorang tu dah jatuh masa kami jemaah kat bisa tu,
masa malam sabtu..tapi waktu dia jatuh tu..
saya ingat adik junior yang jatuh
tiba2 malam sabtu
dua-dua kena angkut pergi hospital
Nada dengan jantungnya
Nana dengan tulangnya

moga nikmat sihat itu kembali menjadi milik mereka..amin...

orang cakap
kalau kita nak rasa syukur,pandanglah orang yang ada bawah pada kita..
tapi nada dan nana ni.. atas pada saya ;p
erk..apa saya merepek ni.. lupakan.






Yang kedua
nikmat kelapangan..
punya lah saya sedih hati pasal tengok BISA tak bervacuum!
itu TANGGUNGJAWAB saya!
okies..tak kira apapun
petang ni
lepas kuliah.. pergi BERSIHKAN BISA
paling lambat... lepas ASAR
dan siapkan sebelum MAGRIB
tak kira..tak kira..awak kena buat jugak anim!


erm..nikmat kelapangan yang ditarik..
tapi ujian itu tak la sehebat ujian
bakal x-ydp ku..
orang yang tersibuk kat maktab ni...
yang part dia tulis artikel
MANISNYA SIBUK...
aishhhhh..tak percaya??

tapi..saya tak lah sesibuk si saudari ini
saya cuma baru belajar
betapa nikmat kita tak boleh tidur petang2
betapa nikmat kita tidur lewat malam
betapa nikmat bila kita rasa malas nak gi beli makanan pasal rasa buang masa--sebenarnya nak jimat gak..kadang2 mahal lar ;p

kebanyakkerjaan (dengan izin ya munshi ;p )
buat saya jadi lebih menghargai nikmat masa Allah berikan kepada saya.. no more something yang lagha

saya..
teringat waktu jadi k.U semester dua ppismp dulu
muka ketat je
nak nangis je
penat
marah
sedih
sunyi
sepi
mengamuk
cakap sorang2
tendang dinding
menangis dalam bilik air
outing sorang2
bergayut ntah pape ntah
pukul bulu tangkis--ish..ni hobi ye
dan macam2 yang ntah pape ntah


tapi
selepas menjadi k.U
buat saya banyak berfikir dan ambil hikmah disebalik semua tu

kini
tekanan kerja
penat
dan segala2nya datang lagi
tapi tak sehebat jadi k.U kot
ke teruk lagi??
hahahha
tapi.. ujian i baru sikit..

erm...
saya dapat kawal emosi dengan jayanya ;p
insyaAllah

cuma saya ada bagitahu kak zahidah
akak..saya nak keluar dari maktab jap
cari ketenangan diri
dapat la syarahan ringkas dengan meseg dari dia ;p
atlast
saya ke Kuala Lumpur..
memang hilang tekanan jap
bila tutup hp ;p
tapi buka je
tung tang tung tang
tapi saya x salahkan anda yang memberi meseg





ni peneman saya kat kL..
buat saya lupa sekejap semua masalah saya,kerja saya
iman haiqal.. sorry mak ela balik awal ;p



ada masa nanti..
saya cerita pasa pergi KL
dan TBS lak ye

saya perlu bersiap ke perhimpunan sekarang
sekarang pukul 6.42..
saya punye perhimpunan pukul 7.30 


harini.. hari penamaan calon jpp gak
good luck to all my prens....

erk.. anda pasti lebih sibuk dari saya

takpe2... Allah tahu apa yang terbaik untuk kita ;)



ps:maaf  update gambar yang tak de kena mengena
hehehehe
tak sempat la
line slow...

out

dErmA dAraH

Hari ni merupakan kali kedua saya jadi penderma darah ;) seronok2.. walaupun takut jarum
Kakitangan dari hospital Melaka dan specialist putra kot.. mantop..tak sakit pun ;p


Saya telah menderma sebanya 450ml darah 0!!! Hehee..

Tapi nak ceritanya
Lepas derma pi check mata..
Berita buruk!!
Saya telah menghidapi penyakit mata ;p
Rabun je pun
Rabun jauh kanan 150
Kiri 75
Depa suggest buat spec
Tapi saya x de ongkos
So....saya skip dulu
Tiba2 terfikir.. macam mana la rupa den bila pakai spec
Cg math! Pakai spec! Skema uh
Dah la den memang skema ;p




Cerita lain..
Tahniah untuk calon2 JPP, dari PISMP MATH JAN 2011
Jamilah,aida dan Mirah ;) semoga korang hebat berentap!!!


Erk... cg halimatussadiah boleh jugak cari den dalam kelas
Fasha aidid.. hahahah
Macama2 la ;)



jom... tengok pasal derma darah jap....






HEKHEKHEK.. 

bErSaWAnG..

erk...
Assalamualaikum wbt
saya banyak sangat benda nak cerita
nak kongsi
pasal BPO
pasal rumate baru
pasal kelas baru
pasal lect baru
matapelajaran baru
pasal BIsa
dan BANYAK SANGAT
tapi... kerjanya terlalu banyak
saya tak tahu bila saya dapat betul2 rehat
dan
saya terpaksa biarkan blog ni bersawang sehingga.....
ntah la
cuti ni pun saya tak pasti saya akan cuti!!
huhuhu
saya mintak maaf--cheh..macam la ada orang baca blog ni..hahaha
terpaksa tinggalkan kamu sekejap
saya pergi melaksanakan amanah dan menuntut ilmu..ngeh3 ;p
Alhamdulillah.. minggu [engurusan pelajar baharu dah habis.. dah harini kelas baru bermula!
yang best tu.. dapat tingkat tiga.. dah jadi orang atasan dah.. ahaks..
tudung srikandi
dah pu