kAsih sEorAnG kAkak.



Allahu akhbar..
hanya Allah yang tahu,betapa hati ini merindukan mu
adik..
akak tak sempat nak hidup dengan adik
seumur hidup akak
akak cuma lihat jenazah adik je
akak tak pernah merasa dipanggil akak oleh seorang adik kandung
saat yang akak ingat dan takkan pernah lupa
saat adik dilahirkan
ada suara adik menangis
namun hanya sekejap
kemudian..
adik pergi..
akak lihat waktu adik dimandikan..
adik cantik..
putih..
sihat2 je..
tapi Allah lebih sayangkan adik
didunia ni
akak pernah membenarkan beberapa insan
yang akak cuba sayangi seperti adik akak sendiri
namun..
akak tak pasti...
rasa cinta itu datang dariNya
Allah tahu apa yang terbaik buat akak
kerana adik tiada
akaklah yang menjadi adik dalam keluarga kita
kalau adik masih ada
pasti adik gembira waktu akak balik dari maktab kan
mesti adik la orang yang akak akan call tiap2 hari waktu kat maktab
pasti adiklah tempat akak kongsi cerita
pasti akak nak adik pergi sekolah agama..ha3..
adik..
adik bertuah..
Allah ambil adik sebelum sempat ada sedikit noda pun dihati adik
adik jadi bidadari di syurga
dik..
nanti..
cari mak.. cari ayah ye..
selamatkan mereka dari azab api neraka..
doakan selalu untuk mereka dik
untuk kak na,bangcop,bangsir,bangwi,bangha,kak mek,kak ra, kak mas.. da akak.. kak ila :p
doakan kami sentiasa..
adik mesti tak nampak akak
tapi..
akak yakin.. ikatan darah antara kita
pasti buat adik rasa.. apa yang akak rasa...
adik..
doakan akak kat dunia ni..
terus menerus berbuat kebaikan hanya kerana mencari redha Allah
doakan akak
dapat berbakti pada mak ayah
adik jangan bimbang
adik berbakti kat dorang kat akhirat nanti ye


malam ni..akak betul2 rindukan adik
siti fatimah binti mamat
bidadari syurga
akak sentiasa merinduimu dik.


3 comments:

Izzah Ibtisam said...

sangat sayu membaca entry ini... Dia pergi terlebih dahulu menemui kekasih agung... Bila waktu kita, tak siapa tahu...

Shahira_shera said...

salam akak...shera xtau plk sebenarnya akak ade adik..tapi die telah kembali pada Allah...xpe kak..akak boleh panggil shera adik k..xkisah pun...shera pun sbnrnya ade kkk o abg tpi mak shera keguguran...ps 2 thun bru dpt shera...shera sllu jer kate kalulah aku ade abg or kakak kan best dapat la aku bergurau senda dgn dieorg daptla dieorg belanja...dapt kasih sayang abg dan kkk kan best...n selalu kate hmm kalulah kakak dan abgku dh bekerje bolehlah die abik kt sklh dan ajk g jalan2...p nk wt cmne tu semua xkan prnah berlaku...sekarang ni shera bahagia ade adik2...dapat gurau2...cite apa2 kat adik...kat mktab tu dpt jgk kenal kkk2..best sgt2..cm rase ksih syg kakak

MerPati tErbAng MenCarI ...... said...

kak ti= bila waktu kita =(
kak.. mpga2 kita mampu menggunakan waktu yang tinggal ni sebaiknya

shahira--thanks dik
Alhamdulillah..sejak bulan6 baru ni
akak dapat ramai adik2 baru
Alhamdulillah..subhanallah..Allahuakhbar!!