eWah-eWah... aPa aWak nAk bUat???





Assalamualaikum wbt..
hurm..cheq mai ni nak tanya dan nak khabaq...
semalam cheq tengok jadual kuliah cheq sem depan
masyaAllah...
4 jam sehari--ada 3 hari
3 jam sehari--ada 2 hari
TAK DA SATU PUN KELAS WAKTU PETANG!!
SEMUA HABIS PUKUL 1--rasanya la.
Alhamdulillah
sebenaqnya bukan cheq ja..
semua sem 1 pismp la
dan cheq pasti bukan maktab cheq ja
tapi...
seluruh maktab di serata Malaysia la

ok..
ow..kita tengok
kita free waktu zohor-- ok2..bakal2 guru lelaki-- sila berjemaah disurau untuk zohor dan asar ye.. kita punye waktu ;p


sibuk la konon..tapi saya perlu sibukkan diri untuk perkara yang baik..say perlu bersedia!!


erm.. bakal guru perempuan??
pakat usaha la--apalagi kalau IPGKPM--
hm... InsyaAllah..kena usaha ni..
moga ada kawan2 lain yang pikiaq benda sama gak..
tapi--erk.. perempuan tak wajib kan? jemaah dengan rumate boleh? untuk zohor dan asar (kalau rumate sama batch..kalau rumate junior x merasa la kot..depa sangat pack jadualnya)


waktu tengok jadual yang happening macam tu...

hati den ingat BISA je
memandangkan ada tanggungjawab kat situ
ehem2,, x besaq mana--tapi bagi cheq besaq
kalau cheq tahu buat
haru cheq nak menjawab nanti


nanti boleh la petang2-- dalam pukul 6
kita gi tanam pokok bunga--- ye x cik sakinah?? sahabatku fillah ;p
sambil tu..
kena jaga kebersihan bisa.....

karpet tak mo debu2...
cermin kena lap
telekung sembahyang kena basuh-- dulu lau gi musafir...guna telekung orang..
aish.bau..........dah den banyak komplen..sekarang amanah tu jatuh kaat den.. InsyaAllah..saya akan bertanggungjawab atas apa yang saya cakap
Allah...mudahkan segala urusan kami di dunia da akhirat..


bisa sebelum jalan diturap..tapi ada lagi rupa bisa sebelum pada ni..tapi x de dalam simpanan




bisa oh bisa..rindu..



petang2...
pukul2--- until asar-- rasanya lepak kat library kot
solat zohor kat anjung hikmah--pasal asrama da jauh sikit..
kemudian,,
habiskan masa di library (tolonglah jangan tidur petang lagi!!!!!!!!!!!!)
--siapkan segala kerja--
balik..
asar--
buat kerja kalau ada
kemas bilik-ehek3..
pukul 5.30 or pukul 6--
cari makan dan pi tengok BISA

then
magrib isya mesti di BISa ok!!!
lepas isya,
erm..
malam2 kalau free
habiskan baca buku yang anda ada...
tapi-tu sebelum tidur---

buat kerja dulu
ulangkaji kaji
lepas ulangkaji
baru baca buku

tak de study2 last minit okies!!!
awak nak jadi cikgu
disiplinkan diri awak dulu

awak mesti study sampai pukul 12.30 or 1..---chewwahhhhhhhh
erm....
tidur..
minimakan 5 jam sehari --Allah pasti membantumu..amin
4jam malam--
10 minit tengahari= 1 jam malam


jadual rasanya dah ok
tapi....
MOGA PRAKTIKALNYA LEBIH OK
AMIN!!!!!!!!!
SEMANGAT MENUJU PERMULAAN YANG BARU

4 tahun lagi..InsyaAllah...


JADIKA DIRIMU LEBIH MATANG
BERLAPANG DADA
RASIONAL
LEBIH MENYAYANGI ORANG LAIN
TOLERANSI
HORMAT ORANG LAIN
JAGA ADAB
GOOD LUCK BAKAL CIKGU!!!!

DI THE BEST UNTUK ISLAM

JANGAN BENARKA DIRIMU MENJADI FITNAH KEPADA AGAMAMU
NAUZUBILLAHIMINZALIK

erk..hampir pukul 10 pagi;member suruh tolong dia buat cimbclicks
percubaab pertama---kena out dulu


opssss..jap3
jangan pernah takut mencuba ye cik hanim norlaila mamat

pengalaman amat bernilai
teruskan mencuba untuk kamu lebih tahu




wallahualam =)

No comments: