saLam mUjahaDah..
Bismillahhirrohmannirrohim.. sudah lama blog ni tak diupdate.. malas nak turun rehat.. layan blog sat.. mujahadah.. proses mengawal dan melawan nafsu...
mungkin itu antara proses tersukar bagi manusia yang ingin berubah.. semalam, seorang sahabat memberitahu ana.. betapa berat dia rasakan..
tidak lama lagi akan menjadi imam ditempatnya.. oleh itu, ilmu..akhlak.. dan segalanya perlulah dipertingkatkan..bukanlah kerana pandangan manusia..mungkin itu kerana kesedaran dia.. Alhamdulillah.. kepada teman.. bersabarlah menhadapi ujian ini... percayalah bahawa ujian itu pasti akan kita dapat tempuhi..dengan sabar..
dalam proses nak baiki diri..memang agak sukar.. pak tan lagilah kuat godaan dia pada kita...
alfatihah ayat 5... hayatilah.. moga disitu timbul kekuatan... Allah telah tunjukkan kita jalan.. pada teman.. pada ana.. InsyaAllah... hanya menuggu tindakan kita untuk meneruskan peluang itu atau membiarkan sahaja.. yakinlah dengan janji Dia... serahkan segalanya kepada Dia..
ingatlah bahawa Dia lebih tahu apa yang kita perlukan..
Dia beri apa yang kita perlu.. bukan apa yang kita nak...
teman... ALbaqarah.. ayat 216...
Moga kita dapat pengajaran daripada ayat itu.. Moga Allah sediakan yang terbaik untuk kita... Berdoalah jika kamu menginginkan sesuatu.. namun jika kamu tidak dapat..
Yakinlah apa yang diberikan kepadamu adalah yang terbaik buat mu...
Salam mujahadah teman.. laksanakanlah amanah yang diberi semampunya.. mohonlah padaNya... selamat berjuang... salam kuat kerana Allah... teman......
jagalah hatimu..
dan izinkan aku menjaga hatiku...

afwan....

No comments: